Seiko SKX013 Dive Klockor Kopior

För det första för tre år sedan till dagen skrev Jack en värdeuppsättningshistoria om vad som kan vara värdesökningen för att avsluta alla värdeklockor: Fake Seiko SKX007-dykaren. För väl under 200 klockor kopior får du en tuff-som-nagelsduk klocka med klassisk styling och en verklig historia. Det finns inget att argumentera med, verkligen. Om du inte är jag självklart.

Jag har alltid älskat SKX007, jag har verkligen. Men jag har aldrig kunnat bära en. Vid 42mm över är det bara för jävligt stort för min Lilliputian handled, både ser och känner mig ur sin plats. Fram till nyligen trodde jag att det var en förlorad sak, förutsatt att jag skulle behöva vandra jorden utan en Seiko kopior-dykare vid min sida. Lyckligtvis, tack vare ett tips från min kollega James Stacey, blev mina böner besvarade och en lösning hittades: Möt fake Seiko SKX013, mini badass Seiko dykare.

Vid första anblicken kan du inte ens inse att du inte tittar på SKX007, utan en våldsskala. SKX013 är verkligen en dead-ringare för sin storebror, i de flesta avseenden. Klockan har dock ett mindre fall som mäter 37 mm över och 11,5 mm uppifrån och ned. Detta gör den till en full 5 mm mindre diameter och 1,5 mm tunnare. Det är en stor skillnad där.

När du tittar närmare kommer du att märka några skillnader mellan klockorna. Andelarna är inte exakt samma, eftersom samma rörelse används i båda (den automatiska kaliberen 7S26). Om jag är ärlig mot mig själv är Fake Seiko proportioner bättre än fake SKX013s. Den mindre storleken innebär att den läses som tjockare och du förlorar också en del av det negativa utrymmet på ratten. Dagen / datumet visar även en liten del i rehauten – om det var en $ 5000-klocka som skulle göra mig galen, men här är jag villig att acceptera det som en kompromiss.

Vad är exakt detsamma mellan de två klockorna är byggkvaliteten. fake SKX013 är vattentålig till 200 meter, skruvkronan klockan fyra har de kraftiga kronvakterna på vardera sidan, kristallen är Seikos proprietära Hardlex-material, och inslaget har djupa, jämna klick. Jag kastade den här modellen på en Nato under de senaste helgerna av sommaren och det höll upp utan ett enda märke genom resor till stranden och parken, precis som du förväntar dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


CAPTCHA Image
Reload Image