Sedan och nu: Den första fake Rolex Sea-Dweller vs Current Sea-Dweller

I vårt senaste kapitel i vår Then and Now-serie där vi bestämde oss för att jämföra jomfrumodellen för en fake Rolex-kollektion jämfört med den senaste utgåvan, dykar vi in ​​i Rolex Sea-Dweller. En professionell dykklocka född från en specifik förfrågan från ett kommersiellt företag som senare blev en favoritvakt för allmänheten, har Sea-Dweller behållit det mesta av sin design under sin historia med en handfull stora modifieringar. Låt oss ta reda på mer.
Den första Fake Rolex Klockor Sea-Dweller

Rolex lanserade Sea-Dweller 1967 på begäran av Compagnie Maritime d’Expertises (COMEX), ett franskt företag specialiserat på teknik och djupdykning. COMEX behövde en professionell dykur för att följa med sin flotta mättnadsdykare och vände sig till Rolex för att skapa en.

Som ett resultat av detta lanserade Fake Rolex Klockor Sea-Dweller ref. 1665 med en mängd funktioner för djuphavsdykare som gick bortom Submariner. Den första anmärkningsvärda detaljerna är klockans vattentäthetsgrad på 610 meter, vilket var mer än tre gånger så stor som den 200 meter vattentäta submarinen i tiden.

Den andra viktiga funktionen är Sea-Dweller ref. 1665: s heliumventil (HEV). För att överleva mättnadsdykning andas dykare en speciell blandning av gaser. Detta kan leda till att heliumpartiklar byggs upp inom dykfodral. Djuphavsdykare måste gå igenom en period av dekompression i hyperbariska kamrar och på grund av den yttre tryckskillnaden måste helium i klockan fly undan, vilket typiskt orsakar kristallen ovanpå skivan för att dyka upp. För att förhindra detta monterade Fake Rolex Klockor Sea-Dweller ref. 1665 med en patenterad HEV-mekanism för att ge heliumet säkert ut ur uret utan att orsaka skador.

En annan sak som du noterar med den inledande Sea-Dweller är att även om det finns ett datumfönster, finns det ingen Cyclops förstoringslins på den tjocka akrylkristallen. Detta beror på att den utskjutande linsen inte skulle ha kunnat motstå trycket på mättnadsdykning.

Den första Sea-Dweller ref. 1665 kallas ofta Double Red Sea-Dweller eller DRSD för kort. Detta beror helt enkelt på de två raderna med röd text på ratten som läser: SEA-DWELLER. SUBMARINER 2000.

Inkluderingen av Submariner-namnet på ratten påminner oss om att Sea-Dweller ref. 1665 var i huvudsak en kraftigt modifierad spin-off av Submariner. Rolex gjorde Sea-Dweller-ringen med den röda texten i ett decennium tills det ersattes med en ratt med all vit text 1977.

Självklart, som en dykur, innehåller Sea-Dweller 1665 massor av lume på skivan och en roterande dykkers inredning med en svart aluminiuminsats. Sea-Dweller ref. 1665 körs på självklingande Caliber 1575.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


CAPTCHA Image
Reload Image